Kreativítás kreatívok nélkül

Nagy dilemmában vagyok. Kinzó kérdés, ami foglalkoztat, hogy működhet-e egy kreatív ügynökség kreatívok nélkül.

Pedig van ilyen. Pár honapja hallottam ilyenről először.

Alapfelállásban a kreativítás a kreatívok kötelező feladata. Az accountoknak, plannerekenek csak hobbi. Mi van akkor, hogy ha nincsenek külön feladatok?

Ügyfélkezelés, adminisztráció, tenderezés mellett a kreatív koncepció kitalálása jutalomfalat, vagy csak nyűg? Egy fél napos árajánlatkészítés után képes-e az elme szárnyalni? (skizofrénok előnyben) Hátrány, hogy nem "elborult elméjű" kreatívok ötletelnek, vagy előny, hogy az ügyfelet jól ismerő account találja fel a spanyol viaszt?

Elsőre belegondolva bárki lehet kreatív, így minek a kreatívok? Másodjára belegondolva, a kreatívkodás (két) külön szakma, aminek nem árt ismerni a nemzetközi és hazai piaci trendejeit. 

Nem tudomm a választ, csak azt, hogy nem tudom a valaszt, csak azt, hogy nekem nem ott a helyem.  Szeretek kreatívkodni, meg néha megy is, de szerintem két különböző "lelkiállapot" kell a két fajta munkához, és nem könnyű azt egyik pillanatról a másikra váltogatni. Milyen lenne egy ilyen nap? 9-től status meeting. 10-12-ig adminsztráció, szarlapátolás. 13-15-ig baromir kreatívkodás. 15-18-ig tenderanyag írása.

A választ majd a piac megadja.

Címkék: kreatív dilemma account ügynökség

2010.03.10. 17:45 Bajnok Szólj hozzá!!

A bejegyzés trackback címe:

https://bajnok.blog.hu/api/trackback/id/tr131745012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bajnok Blog

Sokan, sokféleképpen írnak a reklámok, a marketing, a brandek és a kommunikáció világáról. Ez a blog nem helyettesíti, hanem inkább kiegészíti ezeket. Uff.

Utolsó kommentek

Licenc

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása