Arany Penge Margójára - Tessék már dönteni

Csütörtökön lezajlott az Arany Penge díjátadója. Bár talán túlzás ezt a szót használni, hiszen alig akadt díj, amit átadtaj volna. Arany, ezüst és bronz díjakból összesen 25 talált gazdára (tavaly 43), ami nem sok. Születtek igazságos, és kevésbé igazságos díjak. Van két dolog, amit nem értek.

Egy seggel két lovat

A tavalyi fiaskót (Az MEH kampányának mindegyik szpotjait külön nevezték, és a zsűri külön díjazta is őket) idén nem sikerült megismételni, de sikerült helyette másikat. 

Az hogy van, hogy ugyanaz a kampány be lett nevezve több kategóriába, és több kategóriában díjazták is. Konkrétan a Proud, amúgy jól sikerült, Sziget kampányára gondolok.

Tegye fel a kezét aki a két spot között bármi különbséget talál. Az egyik TV, a másik egyéb online megoldások kategóriában győzött.

Ja nincsen. 

Hasonlóan járt a HD Group a "Jani a dobozban" kampánnyal (videó: 1, 2) , és az "Év navigációs hangja" kampány (videó: 1, 2) a HD Group alkotásában. hmmm. Ki is lett az év ügynökgsége? Hát a HD Group.

Félre értés ne essék, nem a munkájukat bírálom, az megérdemelten kapott díjat. Még a nevezés is részben megérthető, mert ha egyik kategória nem jön be, a másik még bejöhet. Azért halkan megjegyzem, hogy azért el kellene tudni dönteni, hogy éppen milyen kategóriába tartozik valójában a kampány. Akit viszont tényleg nem értek, az a zsűri. Ha a nevező ügynökségnek nem is sikerült kitalálni ezt, a zsűri legyen már annyira képben, hogy eldönti, és csak egy kategóriában díjazza. Egy seggel két lovat ezek szerint mégis meg lehet ülni.

Üresen hagyott dobogó

Nem arról van szó, hogy pár kategóriában nem osztottak aranyat (ezt már megszoktuk), hanem arról, hogy az egész dobogó üres maradt. Ne ne már, hogy sajtó kategóriában nem tudtak az öt shortlistesből egyet sem legalább egy bronzzal díjazni. Ha a shortlistre bejutottak, akkor csak nem lehetnek annyira szarok. 

Legalább én had emlékezzek meg a nevezettekről:

Laboratory - Baba; EURO RSCG - Peugeot Boxer; Leo Burnett - Coke&Meal; Sylva - Audi Clean Diesel; Insomnia - Legrand;

Hogy pozitívan zárjam soraimat, örülök, hogy a legutóbb hiányolt ügynökségek közül előkerült pár.

Címkék: reklám ügynökség arany penge

2010.05.28. 23:15 Bajnok Szólj hozzá!!

A bejegyzés trackback címe:

https://bajnok.blog.hu/api/trackback/id/tr92039201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bajnok Blog

Sokan, sokféleképpen írnak a reklámok, a marketing, a brandek és a kommunikáció világáról. Ez a blog nem helyettesíti, hanem inkább kiegészíti ezeket. Uff.

Utolsó kommentek

Licenc

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása