Reklám vs. account

Számos oldal, blog foglalkozik a reklámok színes szagos világával. Tervezéssel, szövegírással, designnal, médiával foglalkoznak, van viszont egy terület, ami nem kap elég figyelmet. Ez pedig az account "szakma".

Az account röviden: "Ügyfélnél Ő az ügynökség, ügynökségnél pedig az ügyfél."

Külső szemlélőnek nem annyira érdekes, színes, mint a kreatívok munkája; nincs annyi lehetősége mit egy ügyfélnek. Mégis. Fontosságát talán legjobban Makeléle példájához lehetne hasonlítani. Ő volt a legszürkébb pontja a Galaktikus Real Madridnak, Ő volt a vízhordó. Viszont Ő tette lehetővé, hogy a körülöttelévők csilloghassanak. Nélküle a csapat összeomlott, játékok szép volt de immáron eredménytelen. Na kb. ilyen egy jó account a reklámkészítés folyamatában. A rosszat meg úgy hívják postás.

Az előző postban már szóba került, hogy erre a szakterületre milyen (Kontárra tekintettel innentől más szót használva) amatőrök vannak, a szakma legalapvetőbb ismeretei nélkül. Én sem vagyok/voltam a mester, de az alapokra megtanítottak.

Zászlómra tűzöm hát ki a jelszót, hogy igyekszem ezt a tudást továbbadni...

Címkék: reklám account ügynökség account iskola

2010.02.07. 10:59 Bajnok 1 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://bajnok.blog.hu/api/trackback/id/tr91732235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.02.07. 13:22:47

nyugodtan használd a kontár szót:)

az a nagy baj,hogy sokan nem tanulták a szakmát,csak belecsöppentek,és ebből akarnak megélni.De mint a rossz MLM-esek, őkis rosszhírét viszik a szakmának...

Bajnok Blog

Sokan, sokféleképpen írnak a reklámok, a marketing, a brandek és a kommunikáció világáról. Ez a blog nem helyettesíti, hanem inkább kiegészíti ezeket. Uff.

Utolsó kommentek

Licenc

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása